Mac’n’cheese

24.11.2016

En amerikansk klassiker som kan være så som så kjøpt som ferdigmat. Men hjemme kan du lage en smakfull form. Spar på osterester, frys dem så lenge, og spander i tillegg et stykke med god ost; type parmesan, manchego eller en cheddar. Gammelt brød som rasp på toppen er godt. Grovhakket gir det litt tyggemotstand, noe denne retten trenger. Dette er barnas favoritt!



6 dl makaroni
3 ss smør
2 ss mel
6 dl helmelk
grønnkål, finsnittet
3 hvitløkfedd
3 dl revet ost
2 ts dijonsennep
2 tørre, store brødskiver

• Kok makaronien som anvist på pakken.

• Kjør brødet med litt ost i matmikseren, det kan godt være noen små biter ost i strøet.

• Smelt smør i en gryte, rør inn melet, de revne hvitløkfeddene, sennep og spe med melk til du har en jevn hvit saus. Rør med en slikkepott, da får du med alt fra kantene, og la det koke forsiktig noen minutter mens du rører. Sausen tykner både av osten og makaronien, så spe til du har en ikke for tykk saus.

• Ha i den revne osten. (Du kan bruke skorpene også – de bør gå noen runder på full fart i matmikseren først.)

• Rør inn makaronien og finsnittet grønnkål.

• Ha over i en ildfast form, strø brødraspet over og legg litt smør på toppen (skjær noen tynne skiver med ostehøvelen).

• Sett i ovnen, 200 °C, og stek i 20 min. Bruk grillen om du må så toppen blir sprø og god.

• Server med en god grønn salat til.

Kommentarer:

Samarbeidspartnere

Annonsører