Grønn chiligryte

24.11.2016

Denne gryteretten er deilig og varmende i kulda. Du kan også ha i kummin eller andre eksotiske krydre. Bruk dette som en grunnoppskrift og lag dine egne varianter med krydder og grønt som du har lyst på. Det er lurt å smake på chilien for å bedømme styrken på den.





Chilipasta
5 hvitløkfedd
3 sjalottløk
5 cm ingefærrot
2 sitrongress-strå (ikke Ø)
3 grønne chili
½ potte koriander
2 ss fiskesaus (ikke Ø)

• Dra av de ytterste lagene på sitrongresset.

• Ha alt det harde, litt kuttet, i en matmikser og kjør til du har en pasta. Du kan velge selv om du vil ha en grov eller fin pasta.

• Ha i koriander og kjør noen runder.

750 g gresskar eller squash, butternut eller hokaido
(Du kan erstatte gresskar med kylling. Stek kyllingbitene sammen med soppen)
300 g sopp
1 boks kokosmelk, fet
7 dl grønnsaksbuljong
6 kaffir lime blader
200 g grønne bønner
2 lime
½ potte koriander
1 neve hakket bladpersille

• Skrell og del gresskaret, ha på salt og olivenolje og stek bitene møre i ovnen.

• Grovhakk soppen og stek den gyllen i en panne med smør eller olje.

• Rør ut chilipastaen du har laget med kokosmelk i en gryte, ha i grønnsaksbuljong, rør, og legg i kaffir limebladene. Kok opp og la putre i 10 min.

• Ha i fiskesausen, grønne, rensete bønner og la det koke 5 min. til før du løfter inn de stekte bitene av gresskar og sopp, eventuell kyllingbitene. Kok videre noen minutter.

• Smak til med saft av en lime, riv litt av skallet over, pepper og salt. Like før servering hakker du over bladpersille og resten av korianderen.

• Server med båter av lime og god ris til.

Kaffir lime blader er Østens laurbærblad og setter den rette spissen på asiatisk mat. Kjøp dem ferske hvis du finner, frys dem så har du alltid ferske når det trengs. Kaffir lime er en sitrusfrukt med knudrete skall, frisk og eksotisk på smak og duft. Finner du ferske kaffir lime, riv skallet av disse i denne retten i stedet for bladene.




Kommentarer:

Samarbeidspartnere

Annonsører