Sild på bordet…

24.11.2016

Her er et knippe deilige oppskrifter som får selv en som påstår han ikke liker sild til å forsyne seg to ganger. Vår favorittsild er Carlo. Den i gul boks er sukkersaltet, den blå er litt krydret. Begge kan brukes. Silden er ikke økologisk men sild er sild, sunt uansett. Rugbrød, et godt knekkebrød eller flatbrød hører med. Alle sildene bør stå kaldt minst 24 timer før du forgriper deg på dem så smakene får satt seg. Ha alle i rene glass med tett lokk.

TOMATSILD
Dette er en favorittsild, med høysesong for litt fråtsing rundt jul. Dill er avgjørende for den gode smaken, så vær sjenerøs!

8 sildfileter
1 dl mild olivenolje
6 ss eddik 7 %
1 ss eddik 35 %
6 ss vann
2 ss rørsukker
6 ss tomatpuré
2 ss hel pepper
2 rødløk
dill

• Rør sammen tomatpuré, sukker og eddik.

• Rør inn olje og vann vekselvis til jevnt og ha i hele pepperkorn.

• Skjær sildefiletene i passe store biter, del løken i tynne skiver.

• Bland inn sild og løk forsiktig i tomatsausen, og klipp i mye dill, litt av stilken også.

SENNEPSSILD MED HONNING
6 sildefileter
1 ss Dijonsennep
3 ss sennep, grov
1 ss honning
2 ss hvitvinseddik
1 dl mild olje
5 ss rømme
dill, frisk og hakket
grovstøtt pepper

• Rør sammen ingrediensene.

• Skjær sildefiletene i biter og vend dem i sennepssausen sammen med dillen.

• Ha blandingen i et glass eller krukke og legg litt ekstra fersk dill på toppen.

PAPRIKASILD MED PERSILLE
6 sildefileter
2 dl eddik 7 %
1 ss eddik 35 %
1 dl rørsukker
2 dl vann
1 ss hel sort pepper
1 rødløk
1 grønn paprika
1 rød paprika
kruspersille

• Kok opp vann, eddik og sukker. Avkjøl.

• Rens og hakk paprikaen og løken i terninger og ha dette på rene glass, lagvis med dusker av persille og biter med sild.

• Hell over laken når den er blitt kald.

KARRISILD
Ved siden av tomatsild er dette en av favorittene. Husk, når du smaker til karriblandingen, at fisken er salt og sylteagurkene og eple søtt. Det kan hende du må justere oppskriften litt.

8 sildefileter
6 ss rømme
3 ss majones
2 ts rørsukker
2 ss karri
litt havsalt
grovt pepper
3 store sjalottløk
2 vårløk
6 sylteagurker
1 eple
3 ss kapers

• Bland sammen ingrediensene til karrisausen, vend inn finhakket eple, sylteagurk, sjalott- og vårløk.

• Skjær silden i biter og vend disse i karrisausen.

SILD MED PEPPERROT
Vi spiser wasabi til sashimi, men glemmer ofte at pepperrot passer til mye annen fisk også, særlig til fet fisk som sild og makrell.

6 sildefileter
2 ss fersk pepperrot
1 hardt eple
1 rødløk
3 ss epleeddik
2 ts rørsukker
1 lite beger Rørosrømme
3 ss gressløk, frisk

• Riv pepperroten fint og eple grovt og bland dette i en bolle med eddik og sukker. Tilsett rømmen, rør og ha i rødløk i tynne ringer.

• Ha i silden, skåret i biter og finhakket gressløk og bland forsiktig.

SURSILD
6 sildefileter
2 dl eddik 7 %
2 dl vann
1 ss eddik 35 %
1 dl rørsukker
2 gule løk
1 ss hel sort pepper
10 nellikspiker
2 laurbærblad

• Kok vann, eddik, sukker og krydder til sukkeret er oppløst.

• Skjær løken i fine skiver, del silden i passe biter og legg løk og sild lagvis på rene glass. Ha et par ekstra nellikspikre, noen pepperkorn og et laurbærblad rett i glasset og hell over kald lake.

Kommentarer:

Samarbeidspartnere

Annonsører