Hverdagsomelett…

24.11.2016

Av og til må det være enkelt! Som å bruke potetene fra i går eller andre gode rester i en omelett. En spanskinspirert blir aldri feil, og med godt brød og smør og en god salat til nok næring for store og små. Start med å surre løken lenge og vel, minst 20 min. Den klarer seg nesten helt selv så du kan gjøre andre ting imens.


5 poteter
2 store gule løk
6-8 egg
smør/olivenolje
salt/pepper

• Skrell løken, potetene også hvis de har ulekkert skall og skjær begge i små biter (Bruk gjerne ferdigkokte restepoteter.)

• Varm godt med olivenolje og smør i en stekepanne og ha i potetene først hvis de er ukokte, stek en liten stund og ha så i løken. Stek på lav varme i ca. 20 min. så løken karamelliserer seg. Det gir god smak på omeletten!

• Slå sammen eggene lett med litt salt og pepper og ha dette over i pannen. Stek til eggene har den konsistensen du vil. Legg et lokk på om du synes det går for sakte.

• Server omeletten rett fra pannen eller vipp og snu den over på et fat. Strø over med persille, gressløk eller hva du måtte ha og server med godt ferskt brød og smør til, og selvfølgelig en god salat.

Kommentarer:

Samarbeidspartnere

Annonsører