NYHETSBREV NR 37/10 FRA OIKOS – ØKOLOGISK NORGE

NYHETSBREV 9. november 2010

Oikos' partner i Zambia vant to priser!

 

Vår søsterorganisasjon og prosjektpartner i Zambia, Organic Producers and Processors Association (OPPAZ), vant to priser på den nasjonale landbruksutstillingen 2010, 1.plass for beste NGO- utstilling (non-governmental organisation) og 2.plass i Made in Zambia-kategorien.  - Kjempeflott og veldig inspirerende, sier en stolt prosjektleder i Oikos Økologisk Norge, Maiken Pollestad Sele.

 

Kilde: Oikos - Økologisk Norge

 

 

Vinner i Usprøyta-konkurranse

 

 

Aksjon Usprøyta har kommet til en vellykket avslutning og vi har kåret vinneren av vår konkurranse. - Vi hadde over 1000 deltagere som spredte informasjon og etterspurte økogrønt, sier fornøyd markedssjef i Oikos, Kristina Alnes. Aksjonen nådde sitt mål om å bidra til økt bevissthet rundt matproduksjon i Norge.

 

Vinneren av konkurransen er det tankevekkende diktet "Økologikk" av Ole Jørgen Hansson. Les diktet her.

 

Kilde: Oikos - Økologisk Norge

 

 

Småbarnsforeldre vil ha økologisk mat

 

En landsomfattende undersøkelse gjennomført av TNS Gallup blant norske småbarnsforeldr,e viser at halvparten av småbarnsforeldrene med barn i alderen 0-4 år vil ha økologisk barnemat. -Dette er gledelig nytt, sier Idun Leinaas i Oikos - Økologisk Norge. Økologisk mat er sunn fornuft.

 

Kilde: Oikos - Økologisk Norge

 

 

Opplagsøkning for Ren Mat

 

Fagpressens kontrollerte opplagstall for 2010 er nylig offentliggjort, og Ren Mat kan notere økning for 4. år på rad. - Ren Mat er fortsatt av de små Fagpressebladene. - Men vi er viktige for hele den økologiske sektoren, noe som blant annet viser seg som opplagsøkning, sier redaktør Marte Rostvåg Ulltveit-Moe.

 

Kilde: Oikos - Økologisk Norge

 

 

27 - 28. november : Velkommen til to læredager om økologisk landbruk og mat

 

Lørdag er fylt med praktiske aktiviteter på kjøkkenet, mens søndagen inneholder spennende foredrag og filmvisninger. Øko-helgen organiseres i samarbeid mellom Øverland Andelslandbruk og Slow Food Asker & Bærum.

 

Mer info om programmet og påmelding: http://www.overlandel.no/