NYHETSBREV NR 36/10 FRA OIKOS – ØKOLOGISK NORGE

NYHETSBREV 2. november 2010

Siste innspurt på Aksjon usprøyta

 

Aksjonen går nå inn i sin siste uke og er nært målet om 1000 deltagere. - Det har vært stor aktivitet på sosiale medier under kampanjeperioden og mange forbrukere har benyttet seg av muligheten til å etterspørre varer elektronisk, sier Kristina Alnes, markedssjef i Oikos - Økologisk Norge.

 

- Vårt inntrykk er at også butikken synes det er positivt at kunder kan etterspørre spesifikke varer. Vi kommer til å jobbe for å videreutvikle konseptet, sier Alnes.

 

Les mer: Oikos - Økologisk Norge

  

SØKJER NY PROSJEKTMEDARBEIDAR

 

Sidan 2007 har Oikos drive eit festivalprosjekt der hovudmålet er å auke tilgjengelegheita og profileringa av økologisk mat på festivalar. Frå 2010 har vi arbeidd for å få større fokus på sunn økologisk mat også på idrettsarrangement. Oikos søkjer ein prosjektmedarbeidar, som skal bidra til å gjennomføre prosjektet "Arrangementsvegleiing" på festivalar og idrettsarrangement.

 

Les mer: Oikos - Økologisk Norge

  

Økologisk mat er uten fosfat

 

Avslørende reportasjer hos NRK og i andre media om fisk og kjøtt viser at det brukes fosfat for å binde fuktighet i produktene. Dermed kan man selge produktene prisgunstig, ettersom de inneholder en unaturlig mengde vann. Videre brukes fosfat i noen land for å gi produktene en hvitere overflate, noe som er salgsfremmende. -Det er ikke lov å bruke fosfat i økologiske produkter, sier Marit Gran i Mattilsynet på spørsmål fra Oikos.

 

Kilde: Oikos - Økologisk Norge

 

 

Økoeventyr i Egypt

 

Selvsagt er det økologisk produksjon og virksomhet i Egypt. Oikos´ fagsjef Jon Magne Holten har sendt en liten beretning etter å ha vært noen dager på Sekem, en vellykket og ekspanderende økologisk virksomhet. Om du ikke visste det, så dyrkes det økologisk i Egypts ørken like ved Kairo.

 

Les mer: Oikos - Økologisk Norge

 

 

Fortsatt mulighet for å melde seg på spennende seminar i Trondheim

 

Forsvaret inviterer i samarbeid med Bioforsk Økologisk til seminar på Luftkrigsskolen i Trondheim 3. og 4. november.

 

Gjennom prosjektet «Økologisk mat i Forsvaret - 15% i 2010», har Forsvarets enheter i Midt-Norge opparbeidet bevissthet og kompetanse om økologisk mat. Det treårige prosjektet er nå i avslutningsfasen, og seminaret arrangeres for å markere prosjektslutt

 

 

Les mer: okologisk.no