NYHETSBREV NR 41/07 FRA OIKOS

NYHETSBREV 19. DESEMBER 2007

Arla vil doble sin økoproduksjon
Meieriet Arla vil i Sverige øke produksjonen med 20 prosent per år frem til 2011. Dette vil gi 266 millioner kilo økologisk melk i 2011, noe som er mer enn dobbelt så mye som i 2007. Rekrutteringen av økologiske melkeprodusenter fortsetter med full kraft.

Kilde: http://www.dagligvarehandelen.com/, 18/12-07


Økologisk for rent drikkevann
Århus kommune i Danmark gir tilskudd til økologisk landbruk. Dette gjør de for å unngå pesticider (sprøytemiddel) i sårbare områder der grunnvann brukes til drikkevann. Tilskuddet er på 193 kr/daa årlig, og kommunen håper at dette vil bidra til at flere velger å legge om driften til økologisk. Hver femte drikkevannsboring i kommunen har vært forurenset med pesticider.

Kilde: www.okologi.dk, 14/12-07
http://www.okologi.dk/Nyheder/search-nyhed-detail.asp?Id1=1898


Økologiske tekstiler i vinden
De miljøbevisste kjøper ikke bare økologisk mat, men også økologiske klær. Utvalget er fortsatt ganske beskjedent, men øker i takt med etterspørselen. Blant annet har kleskjeden Hennes & Maurits hatt stor suksess med sine kolleksjoner i økologisk bomull. Omlag 25 prosent av alle sprøytemidler på verdensbasis brukes på konvensjonell bomull. Bøndene som dyrker bomullen får ofte alvorlige helseproblemer, for eksempel blindhet. Maiken Pollestad Sele i Oikos mener at økologiske produkter er mer helsevennlige, og at man særlig bør tenke på barna.

Kilde: www.dagbladet.no, 17/12-07
http://www.dagbladet.no/dinside/2007/12/17/521474.html

Se også liste over hvor du får kjøpt økologiske tekstiler på Oikos sin hjemmeside:
http://www.oikos.no/newsread/news.asp?N=5354


Siste nyhetsbrev fra Oikos før jul
Dette var siste nyhetsbrev per e-post fra Oikos før jul. Etter nyttår vil nyhetsbrevene komme fra Kristin Seip Stubbe i Oikos. Vi i Oikos ønsker alle våre lesere av nyhetsbrevene en riktig god og fredfull jul!