NYHETSBREV NR 32/07 FRA OIKOS

NYHETSBREV 16. OKTOBER 2007

Oikos inngår samarbeid med Norsk Rockforbund
Samarbeidet skal sikre at alle medlemmer av Norsk Rockforbund får gratis hjelp og rådgivning dersom de ønsker å servere økologisk mat på arrangementene sine. Det er Oikos sin festivalkoordinator, Idun Leinaas, som skal hjelpe medlemmene med blant annet menyer, leverandører, koordinering og profilering. Oikos fikk i 2007 midler fra Statens landbruksforvaltning til en festivalkoordinatorstilling, som skal bidra til å øke salget av økologisk mat på norske arrangement.

Kilde: http://www.oikos.no/


Nye kjøttprodukter i butikkhyllene
Det gode salget av økokjøtt gjør at det nå kommer enda flere nye økoprodukter i butikkhyllene fra Nortura. I disse dager kommer økologisk lammekjøtt i form av fårikålkjøtt, lammelår og koteletter. Før jul kommer også økologisk pinnekjøtt i hyllene!

Kilder: www.dagligvarehandelen.com, 15/10-07
http://www.dagligvarehandelen.com/xp/pub/venstre1/siste/252609
Aftenposten, 14/10-07 side 18


Økologisk mat gir mer miljøbevisste forbrukere
En gruppe forskere har funnet ut at briter som bestiller økologiske matvarer fra en gård i nærheten eller dyrker egne matvarer, fikk økt kunnskap om mat og matlaging i tillegg til at de ble mer miljøbevisste i forhold til klær og husholdningsprodukter. Alternativer til supermarkedene gjør at folk spiser grønnere og blir mer etisk bevisst.

Kilde: www.vl.no, 12/10-07
http://www.vl.no/verden/article3055794.ece


Oppfordring til jærbønder!
Rogaland Bondelag mener det vil være lønnsomt for flere jærbønder å legge om til økologisk jordbruk. Dermed går de på tvers av jærbøndene selv, som nøler med å legge om.

Kilde: NRK Rogaland, 9/10-07
http://www.nrk.no/nyheter/distrikt/rogaland/1.3690692


Økokjøttmøte 5. november i Oslo: Grønt eller rødt lys for øko-kjøtt?
Oikos arrangerer i samarbeid med Norges Vel og Norsk Bonde- og Småbrukarlag et fagmøte om øko-kjøtt mandag 5. november i Miljøhuset G9 i Oslo.

Salget av økologisk kjøtt stiger kraftig, samtidig er det utfordringer med både regelverkskrav og tilgang på økologisk kraftfôr. Formålet er å sette søkelys på problemer og mulige løsninger i bransjen for å øke produksjon og omsetningsgrad av økologisk kjøtt i Norge.

Se fullt program på www.oikos.no (Under ”Aktivitetskalender”). Påmeldingsfrist til Oikos er 26. oktober.