NYHETSBREV NR 10/08 FRA OIKOS

NYHETSBREV 21. april 2008

Forbrukerne vil ha øko-kylling

Prior lanserte økologisk kylling i februar i år. I løpet av de drøye to månedene kyllingen har vært på markedet er det blitt solgt 7 tonn.

Dette dokumenterer at forbrukerne ønsker et mangfold i det økologiske vare utvalget.

Kilde: http://www.dagligvarehandelen.com/xp/pub/venstre1/siste/298390


Økosjokolade

Verdens største sjokoladeprodusent, sveitsiske Barry Callebaut, kjøper 49 % av Biolands i Tanzania. Biolands er Afrikas største eksportør av sertifisert økologisk kakao. Biolands står også bak et av verdens største hjelpeprogram for småprodusenter av øko-kakao.

Kilde: http://www.dagligvarehandelen.com/xp/pub/venstre1/siste/298404

 

Verdens første heløkologiske festival?

Kartfestivalen blir sannsynligvis verdens første heløkologiske musikkfestival. Det betyr at alt du spiser og drikker på Kartfestivalen er hundre prosent økologisk produsert.

–I tillegg vil årets festival-T-skjorter være laget av økologisk bomull, eller såkalt klimanøytralt materiale, sier Bjørn Thore Andreassen og Øyvind Dahle i Kartfestivalen.

Kilde: http://www.telen.no/article/20080416/KULTUR/531060074/1016/ANNONSER


1 million hektar økologisk areal i Spania

Spania er rett ved terskelen til å oppnå 1 million hektar økologisk areal. i 2007 var det 988.323 ha som ble dyrket økologisk og det var 14 % mer enn året før.

Kilde: http://www.biofach.de/

 

Størstedelen av Darjeeling te økologisk innen 2010.

Darjeeling Tea Association (DTA) jobber med å sørge for at den økologiske produksjonen skal øke med 50 % innen 2010. I følge en bransjeoversikt er 37 % av teproduksjonen i Øst-Himalaya økologisk og 2 plantasjer som utgjør 13 % av produksjonen skal legges om, sier DTA til den indiske avisen The Hindu.

Med årlige avlinger på ca 9,5 til 10 mill kg, vil India kunne tilby ca 5 mill kg økologisk te på sikt, etter at omleggingsperioden med nedgang i avling er over.

For de som ikke har smakt darjeelingte kan vi opplyse om at den regnes som champagnen blant te og smaker nydelig - kan anbefales!

Kilde: http://www.hindu.com/